Vakantiepark in de buurt van Parijs

'The City of Lights': Parijs. Misschien ben je er ooit weleens geweest of misschien wil je er ooit een keer heen. Als je er heen wilt, dan weet je waarschijnlijk al dat Parijs echt geen goedkope stad is en dat je zo een paar honderd euro kwijt kunt zijn voor een stedentrip Parijs. Maar mocht je nu toch nog naar deze prachtige stad van de liefde willen, wat kun je dan allemaal doen?

Parijs met de kids

Vaak denkt men dat Parijs niet de perfecte stad is om met kinderen heen te gaan, maar niks is minder waar. Ook met de kids kun je je prima vermaken in deze mooie stad. Denk bijvoorbeeld aan het beklimmen van de Eiffeltoren, je kinderen zullen dit ook heel erg leuk (en misschien een beetje eng) vinden. Of maak een rondvaartje op de Seine, ga naar de Parc Zoologique, de dierentuin van Parijs, of ontdek Parijs op de fiets. Mocht je Parijs met de fiets willen ontdekken, dan raad ik je aan om je kinderen achterop te zetten als ze nog niet heel groot zijn. Parijs is namelijk niet een echte fietsstad en men kan er soms ietwat roekeloos rijden.

Verblijf in Parijs

Je kunt een hotelletje boeken met een extra grote kamer of natuurlijk twee aparte kamers, maar je kunt ook naar een vakantiepark toe. Of je kunt een AirBNB of appartement huren met kinderkamers, zo heb je meteen ook de vrijheid en ben je niet gebonden aan bijvoorbeeld een vast ontbijttijdstip, wat je vaak wel hebt als je in een hotel verblijft.

Disneyland Parijs

Niet alleen kinderen vinden dit leuk, maar ik denk dat een hoop volwassenen er ook nog stiekem wel eens van dromen: Disneyland Parijs. Een dagkaartje kost gemiddeld rond de € 100,- en je bent gegarandeerd van een dag vol plezier. Als je buiten het hoogseizoen gaat, kan het nog meevallen met de wachttijden, maar die zullen zeker niet verdwijnen. Een verblijf in een van de hotels die tot Disneyland behoren is een optie als je meerdere dagen het park wilt bezoeken, maar is niet goedkoop. Een alternatief is een nieuw Centerparcs park wat slechts zes kilometer van Disneyland is verwijdert: Villages Nature Paris. Prijzen beginnen in dit park vanaf ongeveer € 200,- (voor vier personen, twee nachten) en is dus wel een goedkoper alternatief als je graag meerdere dagen Disneyland wilt bezoeken. Ook heeft dit park genoeg andere bezigheden voor kinderen en heeft met de trein (of auto) een goede verbinding naar het centrum van Parijs.

Bezienswaardigheden in Parijs

Parijs heeft veel dingen die je kunt bezoeken of bekijken als je er een bezoekje aan brengt. De Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, het Louvre, Musee D'Orsay, de Champs Elysees, Galeries Lafayette en de Notre Dame. Dit zijn maar enkele mooie bezienswaardigheden die Parijs te bieden heeft. Als je voor je bezoek een beetje research hebt gedaan naar de mogelijkheden in de stad, kom je vast op dingen uit die jou/jullie leuk lijken.

Parijs is een niet heel goedkope, maar wel prachtige stad die rijk is aan bezienswaardigheden, cultuur en geschiedenis. De stad is perfect voor een stedentrip en of dit nu met of zonder kids is; Parijs heeft voor ieder wat wils!